Bátor és Gideon
0

I. A KIS KAPUS NAGY BÁNATA

Az iskola udvarának kapuja nagy robajjal csapódott be. Na persze nem magától, elvégre az ajtóknak nem szokásuk csak úgy becsukódni, pláne szélcsendben. A dühösen kiviharzó Bátor vágta be maga után, méghozzá olyan erővel, hogy nemcsak a rá váró apukája rezzent össze, hanem még a szomszéd utca fáin dalolászó madarak is elhallgattak ijedtükben.

Földhöz vágta a kapuskesztyűjét, és mielőtt Apa bármit kérdezhetett volna, mérgesen kiabálni kezdett.

III. A BÁRKA FOGLYA

A hátsó teremben nagy volt a zsivaj. Nyulak, csincsillák és egyéb rágcsálók szaladgáltak a gondosan elkerített kifutóikban. A hörcsögök futva pörgették a kerekeiket, a tengerimalacok pedig bandákba verődve berregtek egymásnak. Bátornak az ő zegzugos birodalmuk tetszett meg nagyon, így amíg apukája a konzervek között válogatott, ő közelebb merészkedett.

Ernő bácsi rengeteg munkát fektetett abba, hogy kis kedvencei biztonságban érezzék magukat a Bárkában. A tengerimalacoknak például saját kezűleg épített meg minden kis búvóhelyet. 

Bátor éppen az egyik cserepekből épített, többszobás kastélyt csodálta hátratett kézzel, amikor egyszer csak lelkes suttogásra lett figyelmes.